Aanmelding.


Aanmelden voor behandeling is vanaf 16 november 2020 niet meer mogelijk. Natuurlijk zijn er uitzonderigen, maar therapie duurt bij mij al snel 3-4 maanden en dat betekent dat ik vanaf heden moeilijk een therapie nog geheel kan afronden. Ik ga namelijk per 1 maart met pensioen en beeindig daarmee definitief mijn praktijk. Gelukkig is er nog een prima collega psychosomatisch fysiotherapeut in de omgeving werkzaam. U kunt contact met haar opnemen: fysiotherapie westland, vragen naar Floor van der Valk verdilaan1c te Naaldwijk, telefoonnnummer 0174-620164. Zij heeft wel een wachtlijst. Voor overige collega's kunt u zoeken op www.defysiotherapeut.com en verder zoeken op psychosoamtische fysiotherapie.

 

Behandeling.


Na uw aanmelding zal door middel van een intake uw klachten en alle relevante zaken worden geïnventariseerd en aanvullend onderzoek worden gedaan. Aan het eind van dit intakegesprek kan ik u vervolgens vertellen, wat de therapie voor u en uw klachten kan betekenen. Samen met u wordt een therapieplan gemaakt. Van u zal een actieve inzet en eigen inbreng verwacht worden bij het herstelproces. Meestal kan de week erna begonnen worden met de daadwerkelijke behandeling. Na vier tot vijf weken zal een evaluatie plaatsvinden of de behandeling zinvol is en voortzetting een goede kans geeft op verder herstel. De totale behandelperiode varieert natuurlijk per patiënt. Over het algemeen kan de therapie binnen 3 tot 4 maanden worden afgerond. De behandeling vindt individueel plaats en u beschikt over een vaste therapeut. Indien nodig voor de behandeling is het goed te weten, dat ik nauw samenwerk met psychologen en psychiaters. Tevens is er overleg en samenwerking met collega- fysiotherapeuten voor eventueel andere fysiotherapeutische behandelmogelijkheden.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering.


De kosten van de behandeling worden in de meeste gevallen voor het grootste gedeelte door de zorgverzekeraar vergoed. Voorwaarde is wel, dat de psychosomatisch fysiotherapeut in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie is opgenomen in het deelregister psychosomatiek. Dat is bij mij het geval. De vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering. Als u niet aanvullend verzekerd bent vindt uiteraard geen vergoeding plaats en dient u de behandeling zelf te betalen. Aangezien er meerdere zorgverzekeraars zijn in Nederland, die in hun aanvullende polissen (keuze uit 1400 polissen en/of combinaties) verschillende vergoedingen kennen, zult u zelf moeten nagaan, hoeveel behandelingen u vergoed krijgt vanuit uw aanvullende verzekering en of u een (kleine) eigen bijdrage per behandeling moet betalen. Soms is er sprake van een maximum aantal behandelingen of een maximum bedrag per jaar. U kunt zowel op doorverwijzing van een arts als zonder doorverwijzing behandeld worden. Dit laatste heet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Voor de vergoeding van uw zorgverzekeraar maakt dat niet uit. Sommige verzekeraars vragen achteraf om een verwijzing van de arts.